Másfél milliárdos baromfifeldolgozó-fejlesztés Kisvárdán

Master Good cégcsoport , kisvárdai telephely, csirke, legnagyobb baromfihús előállítója
Vágólapra másolva!
Több mint másfél milliárd forintos költségből korszerűsítette és bővítette kisvárdai üzemét a Master Good Cégcsoport, amely a fejlesztéssel Közép-Európa legnagyobb baromfifeldolgozóját alakította ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban. Az üzem látja el a környék McDonald's éttermeit, a Tescót és több hazai és külföldi üzletláncot is.
Vágólapra másolva!

A beruházás keddi avatásán Bárány László, a családi vállalkozásként működő cégcsoport tulajdonosa, a Baromfi Termék Tanács elnöke az MTI-nek elmondta: a saját forrásból és bankhitelből finanszírozott, 1,6 milliárd forintos fejlesztés során lecserélték a teljes vágóvonalat, és a daraboló üzem korszerűsítésével, 60 százalékkal növelték a gyár kapacitását.

Hozzátette: így az idén a tavalyi 24 milliárdról 31 milliárd forintra nő a cégcsoport árbevétele, és a dolgozói létszám is emelkedik, 860-ról, 920-ra. A Master Good további beruházást is előkészít Szabolcsban, 4,5 milliárd forintos költségből új baromfikeltető üzemet, valamint szülőpár- és brojlerhizlaló istállókat épít.

A most korszerűsített és bővített kisvárdai üzem - mint azt a cégvezető közölte - a hazai és külföldi üzletláncok mellett cseh, szlovák és az angol Tesco bevásárlóközpontjait látja el baromfitermékekkel, és legnagyobb alapanyag-beszállítója a térségben működő McDonald's egységeknek is. Az üzem a magyar termelésnek a 25 százalékát adja.

Egy budapesti háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy a gazdáknak év végéig le kell cserélniük a tojótyúkok ketreceit, hogy megfeleljenek az uniós előírásoknak. Gőgös Zoltán (MSZP) az MTI-nek elmondta: jelenleg Magyarországon 551 telepen tartanak tojótyúkokat. A meglévő telepek közül csak 67 felel meg az uniós előírásoknak. Az átállás finanszírozására mintegy hárommilliárd forint áll rendelkezésre 40-60 százalékos támogatási szint mellett. Hozzátette: várhatóan nem minden telep lesz majd képes teljesíteni a követelményeket.