Figyelő: Afrikában terjeszkedne Csányi Sándor agrárcége

Csányi Sándor,  a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, mlsz
Vágólapra másolva!
Csányi Sándor agrárérdekeltsége, a Bonafarm-csoport egy hatalmas zambiai mezőgazdasági privatizációban vesz részt, esélyei nem rosszak - írja a Figyelő csütörtökön megjelenő száma.
Vágólapra másolva!

A hetilap szerint a Post Zambia nevű napilap internetes oldalán jelent meg, hogy a Zambiai Fejlesztési Ügynökség (ZDA) egy helyi, mezőgazdasági jellegű privatizációs tenderén a Bonafarm a versenyben lévő két pályázó egyike. A másik a Sable Transport Limited of Zambia közlekedési vállalatcsoport.

A pályázat tétje Serenje körzet Nansanga Farm Bloc nevű 9350 hektáros területe, valamint három kapcsolódó (1600, 2700 és 4000 hektáros) farm megművelése. A kormányzati támogatottságú kísérleti agrárprojekt lenne hivatott mintául szolgálni a további zambiai agrárprivatizációkhoz.

A Figyelő információja szerint az állva maradt két versenyző helyi jelenléttel bíró pénzintézeteknél keres finanszírozást. Némi társadalmi ellenállással is szembe kell nézni, a Bloc területen élő kilencezer zambiai egyéni gazdálkodót ugyanis kilakoltatná a zambiai kormány.