Zuhanásban az OTP árfolyama

OTP Bank, bankfiók
Vágólapra másolva!
A görög válság hírei miatt egész Európában esnek a tőzsdeindexek, az OTP közel hat százalékos esésben volt pénteki záróértékéhez képest hétfő délután.
Vágólapra másolva!

Jelentős mínusszal kezdett hétfőn a Budapesti Értéktőzsde, a vezető index 2,2 százalékkal volt gyengébb, mint a pénteki záráskor. A vezető papírok közül az OTP 4 százalékos eséssel indított, a Mol 2,3 százalékos veszteséggel.

Délután négy óra előtt néhány perccel az OTP 5,3 százalékos mínusznál, a pedig Mol 0,67 százalékos veszteségnél járt, erősödni tudott viszont a Richter és 0,66 százalékos pluszban állt.

Balásy Zsolt, a Concorede Értékpapír Zrt. elemzője szerint szerint "az, hogy az OTP ezen a héten akár új mélypontot is üthet, nem tűnik túl merész jövendölésnek".

Az európai indexek szintén gyengüléssel kezdtek, London és Frankfurt is több mint 2 százalékkal esett délután négykor, miután az ázsiai tőzsdék veszteségben voltak a napi zárásnál.

A gyengülés hátterében a görög válság hírei állnak, vasárnap ugyanis a görög miniszterelnök elismerte, hogy az ország nem tudja tartani a deficitcélt. Athén további megszorításokról döntött, de a Wall Street Journalnak nyilatkozó elemzők szerint ezzel csak a gazdasági növekedés lassulása, így az adóbevételek csökkenését érik majd el.

Hétfőn ülnek össze az európai pénzügyminiszterek, hogy a görög államháztartási konszolidáció eredményeiről tárgyaljanak. Eközben az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap delegációja a görög kormány intézkedéseit elemzi, amely alapján a görög segély következő részletének utalásáról döntenek.