Rogán Antal vizsgálná a végtörlesztést fékező bankokat

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese
Vágólapra másolva!
A PSZÁF-nél és a GVH-nál kezdeményez vizsgálatot a gazdasági bizottság fideszes elnöke, hogy kiderüljön, a bankok a végtörlesztés miatt emelték-e a forinthitelek költségeit.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot kezdeményez Rogán Antal a hazai pénzintézetek ellen, miuán folyamatosan zajlik az új hitelek átárazása - jelentette be Rogán Antal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este. A fideszes politikus szerint összehangolt akcióról van szó, amely elképzelhető, hogy törvénybe ütközik.

Rogán Antal közölte, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél és a Gazdasági Versenyhivatalnál kezdeményez vizsgálatot, hogy kiderüljön: a pénzintézetek a végtörlesztés lehetőségének bejelentése miatt emelték-e a forinthitelek költségeit.

"Én egy összehangolt akciót látok, ami szerintem ellentétes a versenytörvénnyel. Két vagy három héttel ezelőtt a bankok még semmilyen vészjelzést nem küldtek. Ha a végtörlesztési törvény elfogadása után egyszerre, mindegyik bank - ha eltérő mértékben is -, de megemeli a forinthitelek költségét és THM-jét, ráadásul nem is kicsit, hanem nagyon jelentős mértékben, akkor az gondolom, hogy az nem véletlen" - mondta el a műsorban Rogán Antal

Mint arról korábban beszámoltunk, a legnagyobb hazai bankoknál már megszületett a válasz a végtörlesztésre: október elejétől megugrottak a kamatok, megszűntek az akciók és bizonyos hitelajánlatok eltűntek, így egyre nehezebb körülmények között szerezhetnek forinthitelt azok, akik végtörleszteni szeretnének.