Vágólapra másolva!
Megépülhet az M3-as autópálya újabb szakasza Vásárosnaményig, az Európai Bizottság határozata szerint a 62 milliárd flrintos költség több mint felét az uniós állja.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság október 3-án jóváhagyta az M3-as autópálya következő szakaszának megépítését célzó nagyprojektet. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás összköltsége meghaladja a 62 milliárd forintot, ebből az uniós támogatás több mint 34 milliárd forintot tesz ki - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szerdán.

Az M3-as autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakaszán 45,7 kilométeren 2x2 forgalmi sávos autópálya épül új nyomvonalon. A szakasz az EU-n belül a legkeletebbre eljutó kelet-nyugati korridor, más országban nincs olyan közúti folyosó, amely ennyire megközelítené az unió keleti határát - áll az NFÜ közleményében.

A sztráda folytatása Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól. Az NFÜ szerint a fejlesztés révén várhatóan nő a régió iránti érdeklődés és növekszik a térség gazdaságának teljesítménye.

Az ügynökség azt is közölte, hogy Magyarország 23 elfogadott nagyprojektjével megerősítette 4. helyét az EU tagállamainak képzeletbeli ranglistáján.