Megmarad a diákok és a nyugdíjasok utazási kedvezménye egy államtitkár szerint

MÁV, utazási kedvezmény, diákjegy
Vágólapra másolva!
A diákok és az öregségi nyugdíjasok utazási kedvezménye is megmarad Völner Pál infrastrukturális államtitkár szerint. Az [origo] birtokába került törvénytervezet és a márciusi konvergenciaprogram szerint valószínű, hogy a kedvezménnyel utazók számára a fizetendő ár emelkedni fog jövőre.
Vágólapra másolva!

"Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is" - mondta a Hír Televíziónak Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a Magyar Nemzet szerint.

A lap azt írja, a többi utazási kedvezmény átalakításáról még tart az egyeztetés, így egyelőre nem tudni, hogy a többi közt megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluli fiatalok kedvezménye.

Az [origo] korábban megszerezte az utazási kedvezményekről szóló törvénytervezetet, amely szerint a kormány negyedével kevesebb támogatást akar adni a távolsági közlekedési cégeknek a kedvezményesen utazók után, így a jegyek és a bérletek drágulhatnak januártól. Diákok, nyugdíjasok, álláskeresők, fogyatékosok is többet fizethetnek a közlekedésért. A tervezetről itt olvashat bővebben.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]