Egy év csődvédelmet kaphat a Vegyépszer

Vágólapra másolva!
A hitelezők elfogadták a Vegyépszer Hungária csődvédelmének meghosszabbítását, így a társaságnak egy éve van arra, hogy rendezze pénzügyi helyzetét. A tavalyi évet 9,5 milliárdos veszteséggel záró cég csődvédelmét még a bíróságnak is jóvá kell hagynia.
Vágólapra másolva!

Korábban egy 180 napos, a közelmúltban pedig 365 napos moratóriumot szavaztak meg a csődvédelem fenntartására a Vegyépszer Hungária hitelezői - mondta Seprényi Sándor, vezérigazgató a Gazdaság.hu-nak. Ez azt jelenti, hogy egy évvel meghosszabbodhat a cég csődvédelme, vagyis jövő májusig van lehetőség a társaság pénzügyi helyzetének rendezésére - írta a lap.

Ha a bíróság jóváhagyja a hitelezők által elfogadott moratóriumot, akkor megpróbálnak a piacon maradni, és pályázatképesek lesznek - mondta Seprényi. A vezérigazgató szerint tervezik a cég újjászervezését, szerinte egy mérnöki-fővállalkozói társasággá át tudnak alakulni.

Az éves beszámoló szerint a Vegyépszer Hungária a tavalyi évet rekordméretű, 9,5 milliárd forint veszteséggel zárt, árbevétele 7,7 milliárd forint volt. A megelőző évben, 2009-ben a cég 22 milliárdos forgalom mellett 207 millió forint nyereséget ért el. Tavaly kötelezettségállománya 29,4 milliárd forintot tett ki, saját tőkéje 287 millió forint volt.