A PSZÁF nem akar vasárnapi kgfb-díjhirdetést

Vágólapra másolva!
Törvénymódosítást kezdeményez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjhirdetése miatt. A PSZÁF azt szeretné, ha a hirdetések nem a vasárnapi lapokban jelennének meg - írja a szerdai Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete arra tesz javaslatot, hogy a biztosítók a jövőben ne október 30-án, hanem október utolsó munkanapján hirdessék meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjait - írja a Napi Gazdaság.

A törvény a díjhirdetés legutolsó időpontjaként október 30-át jelöli meg, ami idén vasárnapra esik. A biztosítók így arra kényszerülnek, hogy az aznap megjelenő napilapokban hirdessék meg tarifáikat, így azok a Borsban és a Nemzeti Sportban jelennének meg (bár a korábban közzétett hirdetésnek nincs akadálya, a verseny miatt a biztosítók a végsőkig kivárnak). Több hírlapárus is zárva tart azonban vasárnap, és a posta sem kézbesíti a lapokat ünnepnap.

Amennyiben a parlament a következő napokban elfogadja a PSZÁF javaslatát, akkor ez már a mostani díjhirdetésre is vonatkozik majd. Ha ez elmarad, akkor a biztosítókon múlik a megegyezés. Az egymással vetélkedő biztosítók azonban nem bíznak abban, hogy egy korábbi hirdetés esetén valaki nem módosítja a végső határidőig a díjat - írja a Napi Gazdaság.

A felügyelet azt is kezdeményezi, hogy a napilapok mellett a PSZÁF honlapja is hivatalos megjelenési hely legyen.