Autópálya épül Makó és a román határ között

Vágólapra másolva!
65 milliárd forintból 23 kilométernyi autópálya épül Makó és a román határ között - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön. A beruházásból 40 milliárd forintot az Európai Unió áll.
Vágólapra másolva!

Több mint százmilliárd forint értékben döntött vidéki nagyberuházások támogatásáról a kabinet: ezek között a legjelentősebb tétel az M43-as megépítése Makó és a román határ között. A kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, 23 kilométernyi autópálya épül majd Makó és az országhatár között. Az erre megszavazott támogatás 65 milliárd forint, amelyből 40 milliárdot az Európai Unió áll.

Giró-Szász András a további beruházásokról szólva kifejtette: a kormány szerdai ülésén döntött a peremartoni gyártelep északi bányaterületének kármentesítéséről; hat vidéki nagyváros - Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Debrecen, Hódmezővásárhely és Kecskemét - városrehabilitációjának támogatásáról; a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztéseként a beregi árvízapasztási és ártérfejlesztési nagyprojektről, azaz egy beregi árapasztó tározó építéséről; a 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszának, valamint a Vas és Zala megyében húzódó 76-os főútnak a felújításáról.