Lejtőn a Philips: négyezerötszáz dolgozót küldenek el

Energiatakarékos izzók, izzók, halogén, kompakt, fénycsöves, LED
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két év legalacsonyabb eredményét produkálta a Philips, amely a harmadik negyedévi gyorsjelentés megjelenése után közölte, hogy globálisan négyezerötszáz dolgozót bocsát el. A holland óriáscég, amely évek óta küzd az alacsonyabb költségű ázsiai vállalatokkal, a részvénypiacon negyvenszázalékos veszteséget szenvedett el az elmúlt egy évben.
Vágólapra másolva!

A világpiaci körülmények és a csökkenő kereslet miatt négyezerötszáz dolgozótól válik meg a Philips - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. A hírből nem derült ki, hogy a magyarországi üzemeket érinti-e az elbocsátás. A holland elektronikai óriáscég az után jelentette be a létszámleépítést, hogy közölte harmadik negyedévi eredményét, amely jelentős visszaesést mutat.

A gyorsjelentés szerint a világ legnagyobb izzógyártójának árbevétele, éves szinten 5,46 milliárd euróról 5,39 milliárd euróra esett vissza a július-szeptember időszakban, ami az elmúlt két év legalacsonyabb eredménye. A menedzsment előrejelzése alapján a közeljövőben nem is várható fordulat a társaság profitabilitásában.

A Philips részvénypiaci árfolyama az elmúlt egy évben negyvenszázalékkal esett vissza, mivel a társaság folyamatosan küzd az alacsonyabb költségű ázsiai vállalatokkal - írja a BBC.

A vállalat Magyarországon, Székesfehérváron 3D-és televíziókat, míg Tamásiban LED-es világítótesteket állít elő. A cég 2010 októberi közlése szerint a két gyárban és a központban átlagosan 2000-2500 alkalmazottat foglalkoztatnak, de csúcsszezonban akár 3000 embernek is adnak munkát.