A nyolc boltot működtető Csemege Plusz Kft. két éve még több mint kétmilliárd forintos árbevételt termelt, az idén viszont nyolc alkalommal is végrehajtást indítottak ellen.

Felszámolási eljárás indult a Gusta csemege-üzletláncot üzemeltető Csemege Plusz Kft. ellen - tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség.

A Hajdú Online idén év elején írt arról arról, hogy a Debrecenben és környékén nyolc egységet működtető, 130 főt foglalkoztató bezárta üzleteit, de akkor Zubora Sándor tulajdonos-ügyvezető azt nyilatkozta, igyekeznek kedvezőbb feltételek mellett újra megnyitni a boltokat. A cégvezető akkor azt tervezte, hogy egyes egységek bezárásával és a többi átszervezésével sikerül áthidalni és megoldani a pénzügyi problémákat. Az egyik boltot kifejezetten prémium kategóriás termékekkel töltötték fel, a legigényesebb vásárlók kiszolgálása érdekében, de az ügyvezető szerint rossz időben próbálkoztak ezzel, a válság miatt ugyanis a vásárlók az olcsóbb termékeket keresték.

A 2006-ban bejegyzett társaság 2008-ban 787 millió forint árbevételt ért el, egy évvel később pedig már 2,4 milliárd forintot és 39 millió forint nyereséget termelt, a cég tavalyi beszámolója azonban nem elérhető. Tavalyelőtt a rekordforgalom mellé tetemes, csaknem egymilliárd forint kötelezettségállományt halmozott fel a cég. Idén pedig az Opten cégtára szerint adóhatósági, bírósági és közjegyzői kezdeményezés nyomán nyolc esetben indult végrehajtás a cég ellen.

Hajdú-Bihar Megyei Bíróság október 19-én kiadott jogerős végzésében rendelte el a Csemege Plusz Kft. felszámolását, amelyet februárban kezdeményezett az cég egyik partnere. A döntés értelmében a cég felszámolója a Juris Invest Kft., a felszámolóbiztos pedig dr. Kökényesi Antal. A jövőben Kökényesi Antal dönt a cég ügyeiről és az eljárás lefolytatásáról. A felszámolással megbízott cégnél az [origo]-nak azt mondták, egyelőre korai lenne konkrétumokat mondani az eljárásról, mert csak a napokban döntött a bíróság a felszámolás megindításáról. A kft. hitelezőinek negyven napjuk van arra, hogy benyújtsák igényeiket a felszámolónak.