A londoni buszokhoz hasonlóan reklámozna járművein a BKV

Vágólapra másolva!
Az összes reklámfelületét meghirdette a BKV, a pályázati felhívás legfontosabb elvárásai között szerepel, hogy a londoni buszokon szereplő plakátokhoz hasonló, cserélhető felületek legyenek a fővárosi buszokon, trolikon, villamosokon.
Vágólapra másolva!

Pályázatot írt ki köztéri reklámfelületeinek hasznosítására a BKV, a pályázati felhívást még szeptember végi ülésén hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

A pályázati felhívás legfontosabb elvárásai között szerepel a reklámértékesítés és kihelyezés nyilvántartására vonatkozó informatikai rendszer kiépítése, illetve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) javaslatára a londoni buszok mintájára új, korszerű technológiájú cserélhető plakátok kialakítása a buszok, villamosok, trolik, metrók felületein.

A BKV szerint a fejlesztések a járművek védelmén túl azt is szolgálják, hogy a közérdekű reklámok újrahasznosíthatók legyenek, a felhívás szerint így a kevés forrásból gazdálkodó közérdekű, közhasznú és civil szervezetek számára a gyártási költségek jobban megtérülnek.

Az új rendszerben az összes reklámfelület tíz százalékát a BKK és a BKV visszatartja, ezeket társadalmi célú, közérdekű hirdetési lehetőségekre és a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítésére használják majd - olvasható a közleményben.