Újabb két leányvállalat vezetőjét váltják le a MÁV-nál

Vágólapra másolva!
A vasúttársaság egykori fő tevékenységeit végző valamennyi nagy leányvállalat éléről távozik az első ember, egy nem hivatalos koncepció szerint ugyanis összeolvadások várhatók a MÁV-csoportnál - írta pénteken az Indóház Online hírportál.
Vágólapra másolva!

Márkus Imre, a MÁV-Trakció és Zaránd György, a MÁV-Gépészet első embere hivatalosan pénteken tudja meg, hogy leváltják posztjáról - írja az Indóház Online meg nem nevezett információkra hivatkozva. A hírportál úgy tudja, hogy a MÁV-Start új vezetői Kővári Zsolt és Lebovits Gábor lesznek. A vasúttársaság egykori fő tevékenységeit végző valamennyi nagy leányvállalat éléről távozik az első ember. A lap szerdán arról írt, hogy leváltják a MÁV-Start vezérigazgatóját, Monszpart Zsoltot.

Sajtóértesülések szerint megvan már Monszpart utódja is: a Startot Kővári Zsolt, a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezérigazgatója fogja vezetni. Kővári korábban a Magyar Államkincstárnál töltött be vezetői posztokat, itt közeli munkatársa volt a MÁV jelenlegi elnök-vezérigazgatójának, Szarvas Ferencnek. Változás lesz a Startnál az általános adminisztrációs vezérigazgató-helyettes posztján is: az Iho.hu szerint Apavári Józsefet a jelenleg a MÁV Zrt.-nél ingatlangazdálkodási igazgatóként tevékenykedő Lebovits Gábor váltja.

A lap úgy tudja, hónapok óta létezik egy félhivatalos koncepció, amely szerint a MÁV-csoportot úgy szervezik át, hogy a Startba beolvad az őt kiszolgáló Trakció és Gépészet, és ezért nincs szükség hosszú távon külön vezérigazgatókra.