Több mint másfél milliárdot ad Soros a CEU üzleti iskolájának

Vágólapra másolva!
Soros György 1,67 milliárd forintot adományoz az általa alapított Közép-Európai Egyetem üzleti iskolájának. A támogatás célja az új vállalkozók támogatása és felsővezetők képzése.
Vágólapra másolva!

A budapesti székhelyű CEU Business School 7,55 millió dolláros (1,67 milliárd forintos) adományt kap Soros György magyar származású amerikai üzletembertől az iskola újonnan alapított Vállalkozási és Innovációs Intézetének támogatására - közölte az intézet.

A közlemény szerint Soros azzal indokolta támogatást, hogy felgyorsítsa a CEU Business School folyamatban lévő kezdeményezéseit. Soros szerint napjainkban több vállalkozóra és újszerű ötletek megvalósítására van szükség. A közlemény szerint a támogatást többek között felsővezetőknek szóló képzés beindítására és vállalkozások elindítására fordítják.

Az 1988-ban alapított CEU Business School 2002-ben lett a Közép-Európai Egyetem tagja. A Közép-Európai Egyetem egy amerikai-magyar akkreditált felsőoktatási intézmény, amely a társadalomtudományokra, a humán tárgyakra, a közpolitikára és az üzletvitelre szakosodott. Az egyetem célja a közép- és kelet-európai társadalmak, a korábbi szovjet tagállamok és világszerte a fejlődő demokráciák fejlődésének elősegítése.