Napi Gazdaság: Eladó lehet a Match és a Cora

Vágólapra másolva!
A napilap szerint öt éven belül 30 százalékra csökkenhet a magyar üzletláncok piaci részesedése, pedig tíz éve még 38 százalék volt.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság által megkérdezett kereskedelmi szakemberek szerint eladó lehet a Match, a Cora és a Profi üzletlánc. Mindhárom cég a francia-belga hátterű Louis Delhaize-csoport Magyarországi érdekeltsége.

A napilap azután kérdezte meg a piac szereplőit, hogy csütörtökön az Európai Kereskedem Napja nevű konferencián Antalffy Gábor, a Kiskereskedők és Vendéglátók Országos Érdekvédelmi Szövetségének ügyvezetője felvetette, hogy valamelyik kereskedelmi lánc eladó.

A lap kiemeli, hogy tíz évvel ezelőtt a hazai élelmiszerláncok még a piac 38, a nemzetköziek 45 százalékát uralták. Ehhez képest a cikk szerint, ha a jelenlegi feltételek maradnak öt év múlva a nemzetköziek részarány 60, a magyaroké csupán 30 százalékos lehet.

A konferencián Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a kormány 5-10 éves kereskedelemfejlesztési koncepciót dolgoz ki a piaci szereplőkkel, szakmai szervezetekkel együtt.

Telefonon próbáltuk elérni a Matchot, de a vezérigazgatói titkárságon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy csak a vezérigazgató nyilatkozhat, ő viszont egész nap nem lesz elérhető.