Ingatlanközvetítőket toboroz az OTP és a CIB

ingatlanadó, telekadó, kommunális adó, lakás, ház, lakópark
Vágólapra másolva!
A bankokhoz került lakások eladásához és a problémás lakáshitelesekkel való közös megoldás megtalálásához kellenek a közvetítők a bankok szerint.
Vágólapra másolva!

Két nagy bank, a CIB és az OTP ingatlanközvetítőket toboroz, a hivatalos magyarázat szerint a problémás hitelek fedezetét nyújtó ingatlanok tulajdonosaival karöltve keresnének közös megoldást a megnövekedett törlesztőrészletek miatti gondokra - írja a Magyar Nemzet.

A CIB-csoport a közelmúltban indított pályázatot társasházi lakások és családi házak, valamint üdülőingatlanok bérbeadására és eladására. A pályázati kiírás szerint azért, hogy megtalálja azokat a közvetítőket, akik az általuk tulajdonolt és hasznosításra szánt ingatlanok értékesítésében és bérbeadásában közreműködnek.

A banknak a pályázati kiírás szerint az ország valamennyi megyéjében vannak értékesítendő és bérbe adandó ingatlanjai, ezért minden megyéből és Budapestről is várják az ügynökségek jelentkezését. Az eladási jutalék mértéke a nettó vételár maximum három százaléka, listaár feletti értékesítés esetén az elért ártöbblet 30 százaléka. A lakások értékesítéséhez kapcsolódó hitelkérelmeket elsődlegesen a CIB-csoporthoz kell irányítani.

Közvetítőket keres az OTP is, amely a devizahiteleseket segítő ingatlanközvetítő cége indulását már a nyár végén bejelentette. Az ingatlanosok keresésének célja a hirdetés szerint az, hogy közös megoldást találjanak a problémás hitelek fedezetét nyújtó lakások tulajdonosaival. Az OTP-csoport a nehéz helyzetbe került adósoknak a pénzügyi megoldásokon túl több olyan, ingatlanalapú megoldást is kidolgoz, amely segíti a fizetési nehézségekből való kilábalást - közölte a bank a lappal.