A CBA-t érdekli a Profi, a Cora és a Match felvásárlása

CBA, magyar üzletlánc, magyar termék, GVH büntetés
Vágólapra másolva!
Piaci pletykák szerint eladók lehetnek a Louis Delhaize-csoport tulajdonába tartozó Profi, Cora és Match üzletláncok, és ha ez így van, akkor a CBA "komolyan elgondolkodna" azon, hogy megvásárolja őket - írja a keddi Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A CBA vevő lenne a Profi, a Cora és a Match hálózatára, ha a tulajdonos Louis Delhaize-csoport valóban megszabadulna magyarországi érdekeltségeitől - írja kedden a Magyar Nemzet.

A hírt a CBA kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzet számára megerősítette, mint mondta, a CBA komolyan elgondolkodna a Profi-, a Cora- és a Match-hálózat megvásárlásán, ha kiderülne, hogy nem piaci pletykáról van szó, és valóban eladósorba kerülne a francia-belga kézben lévő három üzletlánc. Fodor Attila szerint fontos lenne a hazai kézben lévő élelmiszer-kereskedelem arányának növelése, mert az jelentősen elmarad a Nyugat-Európában szokásostól.

A kommunikációs igazgató kijelentéseit erősítik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének múlt héten, az európai kereskedelem napján elhangzott szavai is. Parragh László a multik szemére vetette, hogy akad olyan bolthálózat is, ahol a magyar termékek aránya összesen 15-20 százalékot tesz ki. Egy esetleges felvásárlás valószínűleg javítaná a magyar élelmiszer-termelők pozícióját, ugyanis a hazai láncok multinacionális vetélytársaiknál több hazai terméket vásárolnak.

Egy esetleges adásvétel már a múlt héten felmerült; a Napi Gazdaság kereskedelmi szakemberekre hivatkozva az írta, hogy eladó lehet a Match, a Cora és a Profi üzletlánc. A napilap az után kérdezte meg a piac szereplőit, hogy csütörtökön az Európai Kereskedem Napja nevű konferencián Antalffy Gábor, a Kiskereskedők és Vendéglátók Országos Érdekvédelmi Szövetségének ügyvezetője felvetette, hogy valamelyik kereskedelmi lánc eladó.