Pontosabbnak ígért kgfb-kalkulátort indítottak a biztosítók

Vágólapra másolva!
Mind a 15 biztosító társaság kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását és az összes kedvezményt tartalmazó díjkalkulátort indított a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Vágólapra másolva!

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az idén továbbfejlesztette saját, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorát, amely a tavalyi kgfb kampányban debütált - közölték a szövetség vezetői szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.

A MABISZ rendszere ugyan egyhetes késéssel indul az online biztosítási kalkulátorokhoz képest, cserébe azt ígérik, hogy a Díjnavigátor nevű internetes felület valóban hiteles összehasonlításban mutatja be a kgfb piacon szereplő mind a 15 biztosító ajánlatát, beleértve az összes elérhető kedvezményt. A Mabisz rendszerében szereplő tarifákat jóváhagyták a biztosító társaságok, így maguk is hitelesnek ismerik el a kalkulátort - közölte a Mabisz. A kalkulátor itt érhető el.

Szombat Tamás, a MABISZ gépjármű-biztosítási tagozatának elnöke elmondta, tesztelték a legnagyobb biztosítási alkusz cégek online kalkulátorait, egy adott fogyasztóra nézve, és az egyes biztosítókra vonatkozó számítások jelentősen eltérő díjakat eredményeztek. Ezért azt tanácsolják az ügyfeleknek, hogy körültekintően tájékozódjanak a tarifákról, mielőtt biztosítóváltásról döntenek. A Mabisz Díjnavigátora nem számol tarifát, hanem az összes kérdés megválaszolása után a biztosító oldalára irányít. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az idei kampányban az új kötéseknél a tavalyihoz képest 15-20 százalékkal alacsonyabbak az átlagdíjak.

Év közben is lehetne új tarifát hirdetni

Forgács Zoltán, a szövetség gépjármű-biztosítási tagozatának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Mabisz támogatja azt az elképzelést, hogy a biztosítók év közben is hirdethessenek új kgfb tarifát egy-egy esetben, ha ezt üzletileg indokoltnak tartják. Természetesen ezek a tarifák 60 napos türelmi idő után lépnének életbe és csak az újonnan kötött szerződésekre vonatkoznának. A biztosító társaságok döntő többsége részéről van ilyen törekvés, s a Mabisz úgy látja, hogy a kormányzat részéről is van fogadókészség erre - hangzott el.