Fellegi: Kína vásárol magyar állampapírokat

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, pályázatok
Vágólapra másolva!
Novemberben Fellegi Tamás fejlesztési miniszter másfél hétig Kínában tartózkodik, ahol többek közt arról tárgyal, hogy a kínai intézmények magyar állampapírokat vásárolnának.
Vágólapra másolva!

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter pekingi látogatása során megerősítette, hogy Kína ígéretének megfelelően vásárol magyar állampapírokat és forintkibocsátású értékpapírokat. A miniszter októberben egy londoni konferencián már beszélt arról, hogy Kína magyar papírokat vásárolt.

Fellegi Tamás Pekingben többek közt a belváros és a Liszt Ferenc repülőtér közötti vasúti beruházás részleteiről, az egymilliárd euróval támogatható projektlista tartalmáról, illetve a finanszírozás technikájáról, valamit a tervezett logisztikai- és kargóközpont megépítésének kereteiről is tárgyalt.

A Malév sorsát érintő fejleményekről egyelőre nem árult el részleteket. A tárcavezető elmondta: utazásának egyik fő célja, hogy a szakértői egyeztetéseket követően politikai szinten is lezárjon már eldönthető kérdéseket.

Fellegi Tamás miniszter, aki a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos, november 9-17-ig Kínában tárgyal több kínai bank és vállalat, köztük a kínai jegybank, a kínai fejlesztési bank, a kínai vasúttársaság képviselőivel.