David Cameronnal tárgyal Orbán Londonban

Vágólapra másolva!
Kétnapos londoni útjának második napján a brit kormányfővel tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Londonban. Orbán csütörtökön "Közép-Európa - a növekedés motorja" címmel tartott előadást a London School of Economicson.
Vágólapra másolva!

A brit kormányfővel találkozik pénteken Londonban Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök, aki kétnapos látogatáson tartózkodik a brit fővárosban, pénteken részt vesz a Nemzetközi Demokrata Unió londoni kongresszusán, és a rendezvény helyszínén folytat kétoldalú tárgyalást David Cameronnal.

Orbán Viktor csütörtökön, látogatása első napján gazdasági szakemberek, újságírók és egyetemisták előtt előadást tartott a London School of Economics egyetemen "Közép-Európa - a növekedés motorja" címmel.

Előadásában Orbán kifejtette, hogy nagyon nehéz lesz elérni jövőre a másfél százalékos gazdasági növekedést, de a cél módosítása előtt a magyar kormány még arra vár, hogy a német kormány lefelé módosítja-e saját GDP-prognózisát. Csütörtökön az Európai Unió 0,5 százalékos magyar növekedést irányzott előre 2012-re, a kormány még 1,5 százalékos növekedéssel számol. Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács elnöke csütörtökön arról beszélt, hogy csak nagyon lassú, stagnálásközeli növekedés várható Magyarországon a jövő évben. A kormányfő csütörtöki előadásában megerősítette, hogy Magyarország továbbra is be akar lépni az eurózónába, de ehhez előbb meg kell erősítenie a gazdaságát, nehogy úgy járjon, mint Görögország.