Megspórolhatja a benzin magasabb áfáját, aki biztosítót vált

Vágólapra másolva!
A biztosítási alkuszok szerint a kötelező kampány első két hetében az Uniqa, a K&H és a Köbe ajánlatait választották a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Félidejéhez érkezett a november végéig tartó kgfb-kampány, amely minden eddiginél alacsonyabb árakat és kedvezménydömpinget hozott. Rácz István, a Biztosítás.hu internetes alkuszcég vezetője az [origo]-nak az első két hetet értékelve azt mondta: a kampány eddigi eredményei szerint átlagosan tizenhétezer forintot spórolhatnak a portálon biztosítót váltó ügyfelek, a kötelező átlagdíja pedig 13 ezer forint alatt van.

Az már korábban kiderült, hogy a biztosítói díjak csökkenése a biztosítót váltók körében kompenzálhatja a januártól életbe lépő, a kötelező díjára vetített baleseti adóból származó többletkiadást. A cégvezető azonban elmondta, hogy az áfaemelést is ellensúlyozhatják a biztosítót váltó autósok.

"Arról van szó, hogy a kampányba bekapcsolódó hazai benzinkúthálózatok az alkuszokkal együttműködve literenként tízforintos árengedményt kínálnak a váltóknak több mint félezer kúton. Ez durván félmillió gépjármű-tulajdonost érinthet. A tízforintos kedvezmény a januártól életbe lépő, 2 százalékpontos áfaemelésből származó többletet is ellensúlyozza" - fogalmazott Rácz István, és hozzátette: a négyszáz forintos benzin- és 420 forintos gázolajárat alapul véve ugyanis előbbi 6,4, utóbbi pedig 6,7 forinttal drágul majd januártól, ráadásul az egyre magasabbra emelkedő üzemanyagárak miatt addig is kíméli a pénztárcát ez a megoldás.

Egy másik internetes alkusz, a Netrisk.hu szerdán azt közölte, hogy az idei kampányban először elérhető benzinkártyák iránt kiemelkedő az érdeklődés. Az ügyfeleknek 10 forintos árengedményt kínáló üzemanyagkártyára percenként 2 darab igénylés érkezik a biztosítóváltások során.

A Biztosítás.hu adatai szerint az autósok közel negyede az Uniqát választja, de tíz százalék feletti piaci részarányt mondhat magáénak még a K&H, a Posta és a Köbe. Ezzel összhangban vannak egy másik online alkusz, a Kötelező.hu adatai, a cég tájékoztatása szerint a K&H-hoz, az Uniqához és a Köbéhez szerződtek a legtöbben, de a felmondásokat is figyelembe véve az állományát leginkább az Uniqa, a Genertel és a Wabard tudta növelni az első két hét során. A Netrisk közölte, a portálon megkötött első százezer kötelező biztosításból csaknem 24 ezret az Uniqa, 14 ezret a KÖBE, 13 ezret a K&H, 10 ezret a Posta, 8700 darabot pedig az Allianz vitt el.

A Biztositás.hu az [origo] szolgáltató partnere.