Népszabadság: Új takarítócéget keres a BKV

Vágólapra másolva!
Több mint egy tucat takarítócég adott be pályázatot a BKV által meghirdetett közbeszerzési eljárásra. A BKV által 2008-ban kötött teljes körű takarítási szerződés januárban jár le.
Vágólapra másolva!

Jövő januárban lejár a BKV 2008-ban a teljes járműpark, utasforgalmi és irodaterület takarítására kötött szerződése - írja a szerdai Népszabadság. A fővárosi közlekedési cég szeptember végén indított közbeszerzési eljárást az új partner kiválasztására. A tenderre jelentkezett a PQS Kft., amely jelenleg a Renomé Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban látja el a feladatot.

Mong Péter, a PQS Kft. vezetője a lapnak azt mondta: az előző szerződéskötés óta jelentősen megváltoztak a piaci viszonyok, ez magyarázza a különválást a partnertől. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a korábbinál részben kevésbé szigorú a pályázati kiírás, mert referenciaként elfogad épület-, s nem csak járműtakarítást.

A pályázóknak többek között napi 25-80 ezer négyzetméter épülettakarításról kell referenciát adniuk és évi 120-600 millió forint bevételt kell elérniük. Ezen túl 50 millió forint szakmai felelősségbiztosítással és háromféle minőségbiztosítással kell rendelkezniük. A szigort a Népszabadságnak azzal indokolta a BKV vezetése, hogy fontos érdek az ajánlattevők alkalmasságának megléte.

Az idei pályázatra a Népszabadság szerint több mint egy tucat cég jelentkezett. A BKV még az idén eredményt hirdetne és nem zárja ki, hogy a különböző részfeladatokra más és más céggel szerződnek. A 2008-ban kötött, és januárban lejáró takarítási szerződés évi nettó 6,7 milliárd forintról szól, de a végső ár ettől 20 százalékkal eltérhet.