Célegyenesben a kötelezőkampány, rohamra készülnek az alkuszok

Vágólapra másolva!
"Már csak egy hét van hátra az idei kötelezőkampányból, melyben - a biztosítók és az alkuszok egyöntetű véleménye szerint is - utoljára spórolhatnak jelentős összegeket az autósok - közölte csütörötkön a Biztosítás.hu internetes alkusz.  
Vágólapra másolva!

Már csak a jövő szerdáig hátralévő, szűk egy hét áll azoknak a rendelkezésére, akik le szeretnék cserélni kötelező biztosításukat az idei kampányban. Bár a kampány végéhez közeledve egyre kevesebb idő áll rendelkezésére az ügyek intézéséhez, a tapasztalatok alapján az autósok harmada mégis ebben az időszakban hozza meg döntését.

A Biztosítás.hu internetes alkusz elemzése szerint mivel a jövőben már nem várható a díjak érdemi csökkenése, sok autós évekre annál a biztosítónál köthet ki, amelyet ebben a kampányban választ magának. A mostani kampányban akár tízezer forintot lehet sprórolni a váltással, emellett közel 30 ezer forinttal mérsékelhető a cascobiztosítás díja, valamint 10 forintos literenkénti üzemanyag-kedvezményt is kaphatnak az ügyfelek.

Az internetes alkuszok és a biztosítók is megfeszített munkával készülnek az utolsó heti rohamra, bár a Biztosítás.hu szerint a váltók végleges száma idén mindezek dacára is egymillió alatt marad. Az alkusz szerint ennek az a magyarázata, hogy az előző 3-5 évben az autósok tömegei szerződtek már át olcsóbb kötelező díjakra.

Megszűnne az évi egyszeri díjhirdetés - évközben is olcsóbb lenne a kötelező

Az előző évek folyamatosan változó kötelező biztosítási szabályozására tenne pontot egy készülő javaslat, mely megengedné a biztosítók számára, hogy korábban meghirdetett díjaikat a jövőben bármikor módosíthassák.

A megváltoztatott díjak azonban a kihirdetést követő, minimum hatvanadik naptól kezdődően lépnének hatályba. Ezzel párhuzamosan az új tarifák két országos napilapban történő megjelentetési kötelezettsége is megszűnne, helyette a megváltozott díjak meghirdetése a biztosítók internetes honlapján és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének oldalain lenne kötelező. Az autósok számára az új díj azonban csak a következő biztosítási évfordulójuktól kezdődően lenne elérhető.

A Biztosítás.hu szerint mindez az elkövetkezendő évek novemberi kampányait csak kis mértékben befolyásolná, azonban azzal, hogy a kampányban rosszul szereplő biztosítók számára megteremtené a javítás, az év közbeni tarifamódosítás lehetőségét, növelné a biztosítók közötti évközi versenyt. Mindez a novemberinél jelenleg magasabb szinten lévő, év közbeni díjak csökkenéséhez vezetne, ami az újonnan vásárolt autók tulajdonosait hozná a jelenleginél kedvezőbb helyzetbe.

A Biztositás.hu az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. partnere.