Bedőlt a milliárdos autókereskedő, a Vörös Autóház

Vágólapra másolva!
A Gazdaság.hu üzleti hírügynökség úgy tudja, hogy végrehajtás indult a pécsi székhelyű Vörös Autóház Zrt. ellen. A Skoda, Volkswagen, Seat és Audi autók kereskedőcége a válság után mélyrepülésbe kezdett, az elmúlt időszakban több végrehajtás indult ellene.
Vágólapra másolva!

Felszámolási eljárás indult a Vörös Autóház Zrt. ellen - tudta meg a Gazdaság.hu internetes újság. A Vörös Autóház Zrt. 2008-ban 2,7 milliárd, 2009-ben 1,7 milliárd tavaly pedig már csak 617 millió forint forgalmat ért el, 2010-es vesztesége 89 millió forint volt - írja a Gazdaság.hu. A pécsi székhelyű társaság ellen több közjegyzői végrehajtás indult az utóbbi időben, múlt héten pedig felszámolási eljárást indítottak ellene - írja a lap.

A cég honlapja nem működik, állításuk szerint karbantartás alatt áll. A vállalkozás két magánszemély, Vörös Géza és Cserna Csilla tulajdonában van.

A társaság 2005-től forgalmaz Seat autókat, és 2008-ban nyitották meg a pécsi szalont Audi és Seat járművekkel. A fővárosban új és használt Volkswageneket és Skodákat kínálták.