Kirakodóvásárokon ellenőriz karácsony előtt az adóhivatal

Vágólapra másolva!
Kiemelten ellenőrzik a téli, illetve karácsonyi szezonális termékeket árusítókat a következő hetekben a pénzügyőrök.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi ünnepek előtt fokozottan ellenőrzik a szezonális termékeket árusítókat, valamint a virág-, élelmiszer- és italáru-forgalmazókat, a fenyőfaárusokat, valamint a tűzijátékokat, petárdákat árusító kereskedőket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteki közleménye szerint a korábbi ellenőrzések során "fertőzöttnek ítélt" helyszíneken vizsgálódnak majd, így kirakodóvásárokon, piacokon, vásárcsarnokokban, vásárterekben, pályaudvaroknál, továbbá vendéglátó-ipari egységeknél is.

Az ellenőrök főként a számlaadást, valamint a foglalkoztatás szabályainak betartását vizsgálják, de az áruk eredetét, valamint a pénztárgépek üzemeltetését is ellenőrzik. A pénzügyőrök vizsgálják a jövedéki termékek beszerzésének, értékesítésének jogszerűségét, valamint, hogy az eladásra szánt szeszesitalok tartalmaznak-e az egészségre ártalmas anyagmaradványokat, de nézik, hogy a termékeken van-e zárjegy, illetve adójegy.

Mivel november 1-től a pénznyerő-automatát üzemeltetők adóterhei megnövekedtek, ezért a NAV itt is többet ellenőriz majd.