A nagy szemét miatt zártak be egy kínai büfét Monoron

Vágólapra másolva!
A felhalmozódott szeméttől alig lehetett mozdulni a monori kínai büfében, az üzemeltető pedig azt sem tudta igazolni a kiérkező ellenőröknek, hogy honnan származik több mint százkilónyi ételalapanyag.
Vágólapra másolva!

Szabálytalanul működő, szennyezett, a higiéniás szabályoknak meg nem felelő kínai büfé működését függesztették fel Monoron, és az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság munkatársai száz kilogramm alapanyagot és terméket is lefoglaltak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A dolgozóknak nem volt egészségügyi kiskönyvük, a belső tér erősen szennyezett volt, az üzemeltető nem tartotta be az alapvető higiéniás szabályokat - közölte a minisztérium. A tájékoztató szerint a felhasználásra szánt termékeket szabálytalanul tárolták, nagy mennyiségű szárazáru volt például a földön. A vendéglátóhely belső helyiségeiben pedig alig lehetett mozdulni a különböző eredetű, felhalmozódott hulladékoktól - olvasható a közleményben.

Az élelmiszer-biztonsági önellenőrző rendszer (HACCP) nyilvántartását nem vezették, és a büfében talált alapanyagok származását sem tudta igazolni az üzemeltető. A létesítményt azonnal felfüggesztették, a hatóság elrendelte a konyha fertőtlenítőszeres nagytakarítását és a HACCP-rendszer átdolgozását.

A VM emlékeztet rá: nemrégiben több tonna azonosíthatatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszert - gyári csomagolásban, magyar nyelvű címke nélkül - talált a hatóság Kőbányán. A X. kerületi fogás miatt folyamatosan és fokozottan ellenőrzik a kínai büféket.