Osztozkodna a piacon a CBA és a Coop

Vágólapra másolva!
Fontos feladatnak tartja kivonuló láncok megvásárlását Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, a csoport elnöke - derül ki a Figyelő csütörtöki számában  megjelent interjúból. Baldauf megerősítette, hogy hamarosan zrt.-be próbálják egyesíteni a kilencszáz tagból álló, 3385 kereskedelmi egységet üzemeltető CBA-hálózatot.
Vágólapra másolva!

A hetilap interjújában Baldauf László "titoktartási kötelezettségére hivatkozva" nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a CBA megveszi-e a Corát, a Profit és a Matchot. Annyit mondott csak, hogy már több éve tárgyalnak különböző élelmiszer-kereskedelmi láncokkal, amelyek "ki akarnak vonulni Magyarországról, sőt, egész Közép-Európából".

Azt is mondta, hogy ha sikerül bármilyen élelmiszerláncot megvásárolni, akkor azt minden bizonnyal a Cooppal elosztják, és "mindenki a saját üzleteit fogja üzemeltetni". A Cooppal már alakított a CBA egy közös befektetési céget, hogy készen álljon a vásárlásokra.

A válság hatásairól a CBA ügyvezetője azt mondta, három év alatt a csoport csaknem kétszáz franchise-tagja volt kénytelen bezárni, mert nem bírta a versenyt. Kijelentette, meg kell alakítani a közös, egységes CBA Zrt.-t, a következő öt évben az összes CBA-s üzletet bevonva a központi irányítás alá.