Új magyar élelmiszerlánc indul januárban

Vágólapra másolva!
Az Arzenál a Reál-csoportból válik ki, így a negyedik legnagyobb magyar szereplőként kezdi meg tevékenységét a piacon januárban. Az Arzenál-csoport közvetlenül 900 főt foglalkoztat, emellett Pécsett és Budapesten összesen 25 ezer négyzetméteres logisztikai bázissal rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Arzenál Élelmiszer néven egy régi szereplő jelenik meg újra a magyar élelmiszerpiacon - értesült a Gazdság.hu. Az új hálózat mindjárt a negyedik legnagyobb magyar szereplőként kezdi meg tevékenységét a piacon, hiszen a társaság árbevétele alapján a 200 legnagyobb magyar cég közé tartozik (most is szerepelt a Figyelő TOP 200-as listáján), ám eddig a Reál-hálózat tagjaként fedte le boltjaival Magyarország központi és délnyugati régióit - írja a portál.

Az Arzenál a Reál-csoport árbevételének több mint harmadát hozta, így eddig a Reál nyolc régióba szervezett hálózatának legnagyobb tagja volt. A Gazdasag.hu úgy tudja, hogy a társaság és a Reál másik hat tagjának képviselői már megegyeztek az elválás technikai és pénzügyi feltételeiben, noha a jövőben nyilván versenytársak lesznek, hiszen az Arzenál középtávú tervei között az országos hálózat kiépítése is szerepel.

Az üzleti hírügynökség emlékeztet arra, hogy a cég tíz évvel ezelőtt egyszer már vezére volt hasonló akciónak: akkor a CBA-csoportból vált ki, és bár nem jósoltak neki nagy jövőt, megvetette lábát a piacon. Az Arzenál-csoport közvetlenül 900 főt foglalkoztat, emellett Pécsett és Budapesten összesen 25 ezer négyzetméteres logisztikai bázissal rendelkezik, ahonnan nemcsak 60 saját és 240 franchise partnerét látja el áruval, hanem több száz független boltot is - így árbevételének nagyobb része nagykereskedelmi tevékenységből származik.