Fellegi nem írhat alá hivatalos szándéknyilatkozatot az IMF-fel

Fellegi Tamás, sajtótájékoztató, IMF
Vágólapra másolva!
Nincs is hivatalos tárgyalás, ezért Fellegi Tamás nem írhat alá hivatalos szándéknyilatkozatot az IMF-fel - jelentette ki a Nemzetközi Valutaalap. Korábban felmerült, hogy még a héten körvonalazódhat a magyar IMF-program.
Vágólapra másolva!

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter nem hivatalos tárgyalásokat folytat Washingtonban a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), ezért azok tárgya nem lehet egy hivatalos egyeztetés eredményeképpen megszülető szándéklevél - közölte az IMF.

Később a Nemzetgazdasági Minisztérium is kiadott egy közleményt, amelyben megismételték az IMF bejelentését, azaz, hogy a jelenlegi tárgyalásoknak nem tárgya egy hivatalos szándéknyilatkozat aláírása.

A Wall Street Journal azt írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy Fellegi Tamás a héten szándéknyilatkozatot írhat alá, amely körvonalazná az IMF-hitelprogramot. Az amerikai lap azt is írta, hogy a piaci nyomás és a forint gyengesége kompromisszumkésszé tette a kormányt.

Fellegi Tamás a tervek szerint szerdán Reza Moghadammal, a Nemzetközi Valutaalap európai részlegének vezetőjével folytatja a magyar hitelfelvételről kezdett, nem hivatalos előkészítő megbeszéléseket.