Már csak egy bank ad forinthitelt a végtörlesztéshez

Vágólapra másolva!
Az FHB kizárta a devizahitelüket forinthitellel kiváltók köréből a végtörlesztőket, így már csak az OTP kínál forinthitelt a rögzített árfolyamon való végtörlesztéshez.
Vágólapra másolva!

Már csak egyetlen bank maradt, amelyik forinthitelt nyújt a végtörlesztéshez.

Az elmúlt hetekben a hitelintézetek sorra visszavonták forinthitel-ajánlatukat, amelyet eredetileg az elegendő megtakarítással nem rendelkező, devizahitelüktől végtörlesztéssel megszabadulni vágyók számára találtak ki. Erre a hétre már csak két bank tartotta fenn a végtörlesztési célú, devizahitelt kiváltó forinthitel-konstrukcióját, az FHB Bank és az OTP Bank.

Az FHB azonban szerdán visszavonulót fújt. A január 10-től hatályos ügyfél-tájékoztató szerint végtörlesztésre nem lehet felhasználni az amúgy devizahitelt kiváltó forinthitel-terméküket.

Aki végtörleszteni szeretne, annak december 31-ig jeleznie kellett a bankjánál tervét. Aki készpénzben tudja le a tartozását, annak január 30-ig kell a rögzített árfolyamon (180 forintos frankárfolyamon, 250 forintos euróárfolyamon, 2 forintos jenárfolyamon) a tartozását kiegyenlítenie. Aki viszont forinthitelből oldaná meg a végtörlesztést, annak elég, ha január 30-ig csak egy visszavonhatatlan ígérvényt mutat be a számára forinthitelt nyújtó banktól, a hitelt pedig két hónap alatt folyósítják is neki.

A bankrendszernek tavaly év végéig 174 milliárd forint veszteséget okozott a végtörlesztés, de a történet még messze nem ért véget, mert a legtöbben az idén év elején tudták, tudják le a végtörlesztést.