Bankszövetség: Február végére derülhet ki, hogyan segítenek a közszolgáknak

Vágólapra másolva!
A Bankszövetség közleményben jelezte, hogy járható útnak tartja a közszolgák kedvezményes árfolyamrögzítését. 
Vágólapra másolva!

A Bankszövetség szerint az árfolyamgát koncepciójának továbbfejlesztése jelenthet megoldást a közszolgálati dolgozók devizahiteles terheinek enyhítésére - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára pénteken az MTI-nek.

A Bankszövetség elnöke, Patai Mihály csütörtökön találkozott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel - erősítette meg a Magyar Nemzet információját az MTI-nek a Bankszövetség.

A szakmai szervezet tájékoztatása szerint mivel a kérdés több tízezres adóskört érint, a tárgyalófelek mihamarabbi, ugyanakkor gazdaságilag vállalható, megalapozott megoldás lehetőségeit vizsgálták.

A Bankszövetség javaslata szerint - a decemberi megállapodással összhangban - az árfolyamgátas koncepció továbbfejlesztése lehet a megfelelő megoldás. Így például a devizahitel árfolyamgát feletti tőkerészére fizetendő kamathoz biztosított állami támogatás lehet a járható út. A pontos szabályok, eljárásrendek, folyamatok előreláthatólag február második felére alakulnak ki, ezt követően pedig néhány hónapon belül indulhat a konstrukció - mondta Kovács Levente.

Az Index pénteken számolt be róla, hogy a kormány egy olyan határozatot tárgyal, amelynek keretében kedvezményes árfolyamrögzítési lehetőséghez juthatnak közszolgák.