Mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak majd az újrainduló Jeremie-programban, amelyben tíz alap részesülhet összesen 28,5 milliárd forintnyi támogatásból.

Újabb 28,5 milliárd forint tőketámogatáshoz juthatnak a korai, illetve növekedési szakaszban lévő, innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarországon, miután elindult az Új Széchenyi kockázatitőke-programok társadalmi egyeztetése. Az úgynevezett Jeremie-programban összesen tíz alapot indítanak - írta a Világgazdaság hétfőn.

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt.-nél az előzetes visszajelzések alapján jelentős érdeklődésre számítanak. A pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. január 29-ig várják, és a javaslatok alapján születhet döntés az elindítandó pénzügyi programok módosításáról, finomításáról.

A pályázatok meghirdetése ezt követően történik, a nyertes alapkezelőkkel való szerződéskötés után pedig megkezdődhet az alapok létrehozása - írta a lap.

Garamvölgyi Balázs, az MV Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak elmondta, hogy a korábbi pályázat alapján már működő nyolc kockázatitőke-alap 2010 második felében kezdte meg az aktív tevékenységet, és az elmúlt másfél évben közel 18 milliárd forint értékben hozott befektetési döntést több mint 60 céltársaság esetében.