Háromszázmillióért ruház be a Continental Budapesten

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb autóipari beszállítói közé tartozó Continental 1600 négyzetméter alapterületű raktárat épített fel Budapesten. A beruházáshoz több mint háromszázmillió forint uniós támogatást nyert el a cég.
Vágólapra másolva!

A Continental Automotive Hungary Kft. autóelektronikai alkatrészeket gyártó budapesti gyára több mint 300 millió forint európai uniós támogatással fejleszti budapesti telephelyét - közölte a társaság pénteken, az új raktár átadása után. A cég tájékoztatása szerint a fejlesztés nettó elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez a vállalat 25 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyert 305,8 millió forint összegben az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében.

A beruházás első szakaszában felépült az 1600 négyzetméter alapterületű raktár, amely jelenleg összesen 2800 darab EU-raklap befogadására alkalmas. Bővítették a budapesti telephely elektromos hálózatát is, a beruházás több autóipari termék gyártását teszi lehetővé, és a jelenleg mintegy 1290 főt foglalkoztató budapesti gyáregység további szakembereknek tud majd munkát ajánlani a jövőben.

A Continental nemzetközi cég 2010-ben elért 26 milliárd eurós árbevételével a világ legnagyobb autóipari beszállítói közé tartozik, fékrendszerek, hajtómű- és futóműkomponensek és -rendszerek, műszerezés, járműelektronikai és műszaki elasztomertermékek gyártását végzi. A cég Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát, és közel 6300 munkatársat foglalkoztat.