Március végéig él a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezménye

jegypénztár, utazási kedvezmény, MÁV, egy utas jegyet vált az egri pályaudvaron, Eger
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A tavaly megváltott, kedvezményre jogosító utazási utalványokat március végéig korlátozás nélkül használhatják a rokkantsági ellátásban részesülők is - derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keddi tájékoztatásából. Az ezt követő időszak szabályairól februárban hoznak döntést. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a megváltozott jogszabályi feltételek alapján január elején megindította az utazási kedvezmények rendszerének felülvizsgálatát a korábbi rokkantnyugdíjasok esetében is - közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére kedden.

A Pénzcentrum internetes portál kedden "Mi lesz a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményével?" címmel arról írt, hogy januárban megszűnt a rokkantsági nyugdíj, így az egykori rokkantnyugdíjasok elvileg nem vehetik igénybe a korábbi utazási kedvezményeket. Az olcsóbb utazásra jogosító igazolványok, szelvények több szolgáltatónál azonban még március végéig érvényesek.

Az NFM tájékoztatása szerint a 2011-ben kiállított "Nyugdíjasok utazási utalványa" 2012. március 31-éig korlátozás nélkül használható kedvezményes utazás igénybevételére. Az ezt követő időszakra vonatkozó kedvezményekről várhatóan még februárban döntést hoznak.

Az Országgyűlés 2011. december 20-án fogadta el a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényt, amely alapján a megváltozott munkaképességűek a következő évtől rokkantsági nyugdíjat már nem kaphatnak, hanem rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásban részesülhetnek.