Átmeneti visszaesést várnak a turizmusban a Malév leállása után

Vágólapra másolva!
A Magyar Turizmus Zrt. a szállodák és az éttermek képviselőivel tárgyalt pénteken arról, hogy a Malév leállása miatt Budapesten maradt utasok elszállásolását biztonságosan megoldják.
Vágólapra másolva!

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) szerint a Malév leállásának csak átmeneti hatása lehet a beutazóforgalomra, Budapest megközelíthetősége jelenleg is, és a jövőben is biztosított - közölte a nemzeti turisztikai marketingszervezet.

Az MT Zrt. közleménye szerint a Malév működésének leállásával összefüggésben a Magyar Turizmus Zrt. folyamatosan tárgyalásokat folytat a kormányzati illetékesekkel, a Budapest Airporttal, több légitársasággal és a szakmai szervezetekkel azért, hogy a Malév leállásával összefüggő járattörlések ne okozzanak komoly fennakadást a Magyarországra irányuló beutazóforgalomban.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet 19 külképviseletét és non-stop működő Contact Centerét is bevonja az információszolgáltatásba. Központi honlapjain és a turisztikai külképviseletek honlapjain keresztül teszi elérhetővé külföldi szakmai partnerei és a külföldi média számára a szükséges információkat, továbbá a Malév-utasok számára más légitársaságok és egyéb piaci szereplők által felkínált lehetőségeket.

Az MT Zrt. a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével is tárgyalásokat kezdett annak érdekében, hogy a Budapesten maradt utasok elszállásolása biztonságosan megoldódjon, a pénteken megjelent miniszteri rendeletben foglalt kármentesítési lehetőség felhasználásával.