Indul a fekete sereg - így köszöntek el a pilóták

Vágólapra másolva!
Elindultak az első lízingelt Malév-gépek a Liszt Ferenc repülőtérről pénteken hét óra után. Az egyik gép, miután megtett egy iskolakört, pár méterrel a repülőtér fölött áthúzott és repülős szokások szerint elköszönt az eddigi bázisául szolgáló repülőtértől. Hallgassa meg, mit mondott még a pilóta!
Vágólapra másolva!

Nem sokkal este hét óra előtt elindult az első két lízingelt Malév Boeing 737-es a Liszt Ferenc repülőtérről az írországi Shannonba, az International Lease Finance Corporation (ILFC) központjába - derült ki a flightradar24.net online radarképéből.

Az első gép, amely felszállt, a Malév 737-800-as típusú, HA-LOU lajstromjelű gépe volt, amely a flottában egyedülálló, oneworld festéssel rendelkezik. Az úgynevezett közelkörzeti légiirányítónak a pilóta a bejelentkezést követően azt mondta: "indul a fekete sereg".

A gép, miután megtett egy iskolakört, pár méterrel a repülőtér fölött áthúzott és repülős szokások szerint "elköszönt" az eddigi bázisául szolgáló repülőtértől. Elköszönéskor a pilóta megköszönte a légiforgalmi irányítónak az évtizedes munkát, és azt mondta: "reméljük, lesz még Malév hívójel az éterben".

Este nyolc óráig még egy gép, a HA-LOH lajstromjelű Boeing szállt fel, ezzel három 737-800-as Boeing hagyta el eddig a Liszt Ferenc repteret.

A Malév leállásáról szóló összes cikkünket itt olvashatja. A felvételt Valovics Tamás juttatta el az [origo]-nak.

Forrás: Budapest Airport fotó
A képre kattintva a Budapest Airport pénteken készített fotóit találja.

Nem sokkal este 10 óra után, 3 órával a felszállást követően landolt az első Malév-gép az írországi Shannon repülőterén. A HA-LOK lajstromjelű Boeing 737-800-ast további hét gép követi a légtérben. A Liszt Ferenc repülőtérről este 10 óráig 8 lízingelt Boeing szállt fel, mindegyik gépet magyar személyzet repüli a lízingelő vállalat központjába.