Dolgozói tizedét küldi el egy komáromi Nokia-partner

Vágólapra másolva!
Dolgozói körülbelül tizedét elküldi a Valid Technologies, amely megszünteti a komáromi ipari parkban lévő telepét. A cég a Nokia egyik partnere, 1300 főt foglalkoztat, a komáromi 140 elbocsátottból 80-90 fő szlovák állampolgár.
Vágólapra másolva!

A komáromi ipari parkban beszállítóként és termelési partnerként működő Valid Technologies Kft. március közepétől megkezdi helyi üzemegységének felszámolását és elbocsát közel 140 főt.

A vállalat a munkaügyi központnak bejelentette a csoportos létszámleépítést - mondta el Pákozdi Szabolcs, hozzátéve, hogy a dolgozók közül 80-90 szlovák állampolgár.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a társaság 1300 főt meghaladó munkatársi létszámmal gyártási-, szerelési-, minőségellenőrzési feladatokat valamint logisztikai kiszolgálást végez több elektronikai és autóipari cégnek.

A társaság honlapja szerint évek óta működtetik a Nokia kimenő raktárát és több, a gyártást támogató tevékenységet végeznek a vállalatnak.

Valid Technologies-t 2008 novemberében Bukarestben Év Vállalkozása díjjal tüntették ki a járműipari beszállítói kategóriában. A társaság Sepsiszentgyörgyön kábelkötegeket, Kézdivásárhelyen elektromos alkatrészeket készít, elsősorban németországi piacra.