Bedőlt egy magyarországi játékkártyagyártó

Vágólapra másolva!
Az osztrák tulajdonban lévő Offset és Játékkártya Nyomda Zrt. tavaly több mint 800 milliós veszteséget termelt.
Vágólapra másolva!

Felszámolási eljárás indult az Offset és Játékkártya Nyomda Zrt. ellen - tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. A cég jelentős veszteséget halmozott fel az elmúlt években.

Technikai okok miatt a kártyagyártás és a webáruház szünetel - hirdeti honlapján. A partnerektől azt kérik, hogy küldjék el adataikat, hogy "az átalakulás, ill. újjáalakulás" után azonnal fel tudják venni velük a kapcsolatot. A társaság felszámolását nemrégiben tették közzé a cégközlönyben. A tekintélyes múltú cég az elmúlt években tetemes veszteséget halmozott fel.

A 2011. június 30-ával zárt évben rekordnak számító, 5,3 milliárd forint árbevételt ért el, és 836 millió forint veszteséget termelt a társaság. Az azt megelőző években jóval kisebb forgalom mellett 807 millió, előtte 1,16 milliárd forint veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

A cég tavaly márciusban 493 millió forintról 5,4 millió forintra csökkentette jegyzett tőkéjét. A kártyagyártó társaság 1994-ben részvénytársasággá alakult és a privatizációt követően 1996-ban az osztrák érdekeltségű Goldmann csoport tagja lett. A hazai piacon megjelenő konkurencia (Piatnik, Carta Mundi) és a kártyázási kedv hanyatlása azonban csökkentette a játékkártyák forgalmát - derül ki a társaság honlapjáról.