Elkapkodták a magyar állampapírokat

Vágólapra másolva!
Nem csökkent a három hónapos kincstárjegy átlagos hozama a keddi aukción, annak ellenére, hogy háromszorosan túljegyezték a befektetők.
Vágólapra másolva!

Hatalmas érdeklődés mellett vitték el a befektetők a kedden piacra dobott állampapírokat, így az Államadósság Kezelő Központ többet adott el, mint amennyit eredetileg tervezett.

Az ÁKK kedden 50 milliárd forintért három hónapos diszkontkincstárjegyet hirdetett meg, az elsődleges vásárlók azonban jócskán túljegyezték a papírokat: 151 milliárd forint értékben érkezett ajánlat.

A kibocsátó állami intézmény ennek láttán a tervezettnél 10 milliárddal többért, 60 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatot. Az aukción kialakult átlagos hozam 7,32 százalék volt, ami pontosan ugyanakkora értéket jelent, mint az egy héttel korábbi hasonló kibocsátáskor.

A három hónapos diszkont kincstárjegy hozama január közepén érte el az elmúlt egy év csúcsát, akkor 8 százalék fölött is jegyezték a papírt. Tavaly október elejéig még 6 százalék alatt volt a rövid lejáratú papír hozama.