Figyelő: Vezérváltás jön az MKB Bank élén

Vágólapra másolva!
Simák Pál vezérigazgató-helyettes lehet a a veszteséges MKB Bank új vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A napokban Simák Pál válthatja Erdei Tamást az MKB Bank vezérigazgatói posztján - értesült több független forrásból a Figyelő. A bank nem kívánta kommentálni a vezérváltásról szóló értesülést.

Simák Pál négy éve érkezett a bankhoz, de korábban, McKinsey-s tanácsadóként is dolgozott MKB-s projekten. Vezérigazgató-helyettesként a pénzügy-számvitel, a kontrolling, a stratégia és üzletpolitika, az érdekeltségek, valamint a humánpolitika tartozott hozzá.

Az MKB 2010-ben tetemes, csoportszinten 117,8 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, a fő tulajdonos BayernLB az idén január végén 62 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre, ennek eredményeként a bank alaptőkéje 23,2 milliárd forinttal 43,94 milliárd forintra nőtt, 38,8 milliárd forint pedig tőketartalékba került. A német BayernLB, a magyar MKB Bank anyabankja januári közleménye szerint veszteséggel zárta a tavalyi évet, amelyet a magyar leánycégénél keletkezett leírásoknak tulajdonít. A leírások - többek között - a magyarországi bankadó miatt keletkeztek, erről pontos, hivatalos közlés április végére születhet.