Még el is kerülhetjük a recessziót

Vágólapra másolva!
Két londoni elemzőcég közgazdászai szerint is biztatóak a negyedik negyedévi magyar GDP-adatok. Néhány elemző szerint a magyar gazdaság az idén elkerülheti a recessziót.
Vágólapra másolva!

A közép-kelet-európai térség szerdán ismertetett GDP-adatai közül a legbiztatóbb hír az volt, hogy a magyar gazdaság növekedett a tavalyi utolsó negyedévben - közölték a szerdai térségi adatismertetésekhez fűzött kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők.

Egyes citybeli vélemények szerint a magyarországi GDP-adatok azt mutatják, hogy a magyar gazdaság az idén elkerülheti a recessziót.

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének közgazdászai a GDP-adatokhoz fűzött helyzetértékelésükben közölték: az a tény, hogy a magyar gazdaság a tavalyi negyedik negyedévben "dacolt a recesszióval", megerősíti a háznak azt az előrejelzését, hogy a magyar GDP-érték a 2012. év egészében 0,5 százalékkal növekedni fog.

A londoni City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőcége, a Capital Economics a térségi GDP-adatokról összeállított szerdai elemzésében úgy fogalmazott, hogy a legbiztatóbb hír a régiós adatsorban a tavalyi negyedik negyedévi magyar növekedés.