Tavaly tízmilliárddal nőtt a CBA forgalma

2012.02.15. 13:43

A CBA hálózatának összforgalma 565 milliárd forint volt tavaly, az üzletszám érdemben nem változott. Több száz CBA megszűnt ugyan, de a társaság a CBA Príma és Cent nyitásokkal ellensúlyozni tudta a bezárásokat.

Tavaly a CBA hálózatának összforgalma 565 milliárd forint volt, tízmilliárd forinttal több, mint 2010-ben. Az üzletszám érdemben nem változott, a CBA összesen 3 372 egységet működtet az országban.

A CBA Kereskedelmi Kft. közleménye szerint tavaly a franchise partnereik közül több tucatnyian kénytelenek voltak bezárni egységeiket, ez több mint száz CBA üzlet megszűnését okozta. A 2009-ben elindított CBA Príma elit üzlettípusnak és a Cent diszkontoknak köszönhetően meg tudták őrizni a boltszámot, és kis mértékben növelni tudták a forgalmat is.

A CBA Príma üzletek száma 2011-ben is gyarapodni tudott, jelenleg már 103 ilyen prémium minőségű egység működik országszerte. A Cent diszkontok száma is folyamatosan nő, jelenleg már 22 üzemel ezekből. A társaság további ilyen üzletek nyitását tervezi Magyarországon.

A közlemény szerint a CBA pár hónapon belül megnyithatja első Hungaricum Delikát üzletét Brüsszelben, amelyet további európai nagyvárosokban újabbak követnek majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK