Késik az állami mobilszolgáltató

Vágólapra másolva!
Legkorábban áprilisban kezdheti meg a hálózatépítést az állami mobilszolgáltató, miután az egyik már piacon lévő mobilszolgáltató fellebbezett a médiahatóság döntése ellen. Az állami szolgáltatónak így már csak szűk nyolc hónapja marad arra, hogy lefedje Budapestet.
Vágólapra másolva!

Egy, már piacon lévő mobilszolgáltató biztosan fellebbezett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen, amelynek értelmében a Magyar Posta, az MVM és az MFB Invest konzorciuma veheti meg a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertzes egybefüggő blokkját - tudta meg a Világgazdaság.

A gazdasági napilap hétfői számában azt írja, hogy a fellebbezés miatt az állami mobilszolgáltató legkorábban áprilisban kezdheti meg a hálózatépítést.

A Világgazdaság felidézi, hogy a pályázatot tavaly augusztusban írta ki az NMHH, az aukcióra hárman jelentkeztek: az állami cégek konzorciuma mellett a vietnami Vittel és a Digi anyavállalata, a román RCS and RDS. A tendert végül a Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek és az MFB Invest Zrt. konzorciuma nyerte meg.

A fellebbezés azt jelenti, hogy az NMHH elindítja a másodfokú eljárást, és ennek legkésőbb 45 nap múlva lesz eredménye. Ha a hivatal megerősíti a korábbi döntését, akkor az eljárás győztesének 15 napon belül meg kell fizetnie a megajánlott díjakat, és 30 napon belül meg kell szereznie a frekvenciaengedélyeket is.

Az új piacralépőnek Budapestet legkésőbb az év végéig saját hálózatról kell kiszolgálnia.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.