Ismét gyártanak buszt Kaposváron

Vágólapra másolva!
A NABI újrainduló üzemében márciusban négy busz készül majd. A mostani húszfős létszámot nyárig kétszázra emelik.
Vágólapra másolva!

Jövő héten várhatóan negyven dolgozót vesz föl a NABI újrainduló kaposvári üzeme, ahol márciustól egyre több buszt kívánnak gyártani amerikai megrendelésre - adta hírül a Somogyi Hírlap szerdai számában.

Jelenleg húsz alkalmazottja van a rövidesen újra termelő kaposvári buszüzemnek, amelynek létszámát nyárig 200-ra kívánják emelni. A dolgozók egy része korábban, a gyár bezárása előtt is a NABI-nál dolgozott.

Paizs Nimród igazgató a hírlappal annyit közölt: márciusban négy busz készül a gyárban, áprilisban és májusban nyolc-nyolc, majd júniustól havi 12 járművet gyártanak, amelyeket Los Angelesbe szállítanak.

A lap beszámol arról is, hogy az öregedő járműflotta és az elavult műszaki megoldások miatt több hazai tömegközlekedési vállalat vezetője is megkongatta a vészharangot. Öt év alatt csak a BKV-nál több mint 800 autóbuszt kellene beszerezni, hogy a közszolgáltatási szerződésben foglalt feladatait ellássa. Más állami és önkormányzati tulajdonú közlekedési társaságoknál is a hazai buszok megrendelését szorgalmazzák a szakértők, és beszállító cégként a NABI neve is felmerült - írja a lap.