Megtámadták a Mol pakisztáni gázüzemét

Vágólapra másolva!
Kisebb tűz keletkezett a Mol pakisztáni gázüzemében, amikor február 11-én megtámadták a létesítményt. A támadókat a biztonsági erők és a helyiek segítségével futamították meg. A pakisztáni kormány védelmet ígért.
Vágólapra másolva!

Rakétákkal támadták meg még február 12-én a Mol pakisztáni létesítményeit, de az elkövetők károkat nem okoztak - írja a Business Recorder pakisztáni pénzügyi lap internetes oldala. A Mol az [origo] érdeklődésére megerősítette, hogy egy kisebb fegyveres csoport megtámadta a manzalai gázüzemet Gurguriban, Karak tartományban, a TAL blokkban február 11-én. A biztonsági erők azonnali reakciójának és a helyi közösség segítségének köszönhetően a támadókat megfutamították.

Senki sem sérült meg az incidensben. A létesítményben kisebb tűz keletkezett, a gázfeldolgozás öt órán keresztül szünetelt, de a szükséges javítások után az üzem újra teljes kapacitással működni kezdett - közölte a Mol.

A támadókat terroristáknak nevező lap cikke szerint Lipták Ernő, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója tárgyalt a pakisztáni kormányzat illetékeseivel a Mol létesítményeinek és a dolgozóinak a biztonságáról. Újságíróknak azt mondta, a Mol további befektetésekben gondolkodik a pakisztáni olaj- és gázszektorban, de vannak biztonsági aggályai.

A pakisztáni olajügyi miniszter közölte, hogy a kormány katonákat küldött a Mol létesítményeihez a támadás után, és a jövőben a határrendőrség állandó jelleggel védelmet biztosít majd a társaság létesítményeinek és dolgozóinak.