Vágólapra másolva!
Legkorábban a nyár végén költözhetnek be az első lakók az ócsai szociális lakóparkba, az infrastruktúra teljes kiépítése pedig az év végére várható - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása - írta pénteki számában a Népszabadság. A beruházást felügyelő Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a legkorábban a nyár végén költözhetnek be az első lakók, az infrastruktúra teljes kiépítése az év égére várható.

A bukott devizahiteleseket befogadó lakónegyedet eredetileg márciusban adták volna át, de már a terület átminősítése sem volt zökkenőmentes. A kormánydöntés értelmében a lakóparkban ötféle alapterületű - 40-80 négyzetméteres - családi ház épül téglából, vályogból, valamint könnyűszerkezetes technológiával. Az építkezésen legalább 550 közmunkást foglalkoztatnának. A beruházásra eredetileg öt-hatmilliárdot szánt a kormány, de ennek minimum harminc százalékát a közmunkaprogramból fedeznék. A költségszámításokat most végzik a minisztériumban - írja a lap.

A Népszabadság cikke szerint a kiemelt beruházásokra vonatkozó gyorsított eljárás ellenére is több szakhatósági engedélyt kell még beszerezni, ezek nélkül ugyanis nem hirdethető tender, és nem kezdhető meg az építkezés. Horváth Tamás, Ócsa polgármestere a lapnak azt mondta, az eljárás március végére zárható le, a közbeszerzési eljárás áprilisra tolódik, az építkezés pedig ennek lezárulta után kezdődhet meg. Így meglehetősen szűkösnek tűnik az első nyolcvan ház átadására megjelölt nyár végi határidő. A második ütemről egyelőre szó sem esik.