Orbán: A német ipar Magyarország szövetségese

2012.03.06. 12:21

A német Knorr-Bremse kecskeméti beruházása Orbán Viktor szerint fontos jelzése annak, hogy Magyarország távolodik a válságzónától. Az új gyár 110 új munkahelyet teremt.

A német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen.

Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett, és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is - hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a kecskeméti beruházás is egy fontos jelzés, amely azt jelenti: Magyarország távolodik a válságzónától, hogy "jó irányba mennek a dolgok".

 

 

A német Knorr-Bremse vállalatcsoporthoz tartozó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. több mint ötmilliárd forintos beruházással egy korszerű, modulárisan kialakított gyártóépületet és fejlesztőlabort épít zöldmezős beruházásként, 22 ezer négyzetméter alapterületen. A projekt az Európai Unió támogatásával az új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A támogatás összege 1,2 milliárd forint. Az új gyár 110 új munkahelyet teremt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK