Bedőlt a Lidl egyik borbeszállítója

Vágólapra másolva!
Miután a végelszámolási eljárás nem vezetett eredményre, felszámolási eljárást indítottak a Domro Borgazdaság Kft. ellen.
Vágólapra másolva!

Felszámolják a borok forgalmazásával foglalkozó, milliárdos árbevételű, korábban a Lidlnek is beszállító imrehegyi Domro Borgazdaság Kft.-t - írta a Gazdaság.hu szerdán. A felszámolást március elején rendelte el a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, miután a végelszámolási eljárás nem vezetett eredményre.

A Kormány.hu oldalon közzétett dokumentum szerint az élelmiszer-biztonsági hatóság tavaly áprilisban eljárást indított a Domro Borgazdaság Kft. ellen, mivel nem tartották be a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációs előírásokat. Egy ellenőrzésnél a cég raktárában több mint 100 ezer palack olyan hazai és import bort találtak, amelynek papírjaival gond volt.

Az Opten adatbázisában szereplő legutóbbi, 2010-ben leadott beszámoló szerint a vállalkozás közel 2,8 milliárd forintos árbevétel mellett 52 millió forint feletti nyereséget produkált. A legutóbbi, 2009-es beszámoló szerint korábban 41 alkalmazottja volt a cégnek.