Jelentős bejelentéseket várnak Orbán indiai látogatásától

Vágólapra másolva!
India magyarországi nagykövete szerint három-négy nagyobb jelentőségű egyezmény is aláírásra kerülhet Orbán Viktor közelgő indiai látogatásán - írja a szerdai Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Jelentős gazdasági vonatkozású bejelentéseket hozhat Orbán Viktor közelgő indiai látogatása: három-négy egyezmény már csak aláírásra vár - nyilatkozta a Világgazdaságnak adott interjújában Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete. A nagykövet a lap szerdai számában kifejtette: jelentős fejleményekről van szó, például közös projektek, együttműködés a tudomány és a technológia területén. A hivatalos látogatás időpontját még várják Indiától.

Arra a kérdésre, hogy melyik magyarországi szektorba érkezhetnek újabb indiai befektetések, azt mondta: például a gyógyszer-, az elektronikai és a vegyiparba, vagy éppen a vízmenedzsmentbe. A nagykövet a két ország közötti kereskedelmet tekintve a tavalyi évhez hasonlóan újabb 30 százalékos bővülésre számít. Az indiai nagykövet szerint egyelőre nem érkezett megkeresés Magyarország részéről India felé, hogy a világ tizedik legnagyobb gazdasága vásároljon magyar államkötvényeket.

A magyar cégek indiai lehetőségeiről Gauri Shankar Gupta elmondta, hogy csak az infrastruktúra fejlesztésére a következő öt évben 1000 milliárd dollárt fog költeni India, és ehhez szüksége van külföldi tőkére is.