Nem tarthatnak tüntetést a Malév-emlékparknál

2012.03.10. 13:16

Nem járult hozzá a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) repülőtéri demonstrációjához a Budapest Airport. A szakszervezet arra hívta volna fel a figyelmet, hogy a Malév csődje után előállt helyzet súlyos megszorításokhoz vezetett.

A Malév-emlékpark bejáratához szervezett békés tüntetést március 11-én délelőttre a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), a Budapest Airport (BA) azonban nem járult hozzá a megtartásához - közölte a szakszervezet szombaton. A repülőteret üzemeltető BA szóvivője megerősítette, hogy a reptér semmilyen demonstrációt nem engedélyez a területén.

Csorba Attila, a LESZ elnöke szerint a demonstráció, amelyre szinte minden repülőtéri cégtől jelezték részvételi szándékukat a munkavállalók, arra hívta volna fel a figyelmet, hogy a Malév csődje után előállt helyzet a légiközlekedés szinte minden területén csoportos leépítésekhez, súlyos megszorításokhoz vezetett. A területfoglaláshoz szükséges rendőrségi egyeztetésen azonban kiderült, hogy a BA megtagadta a hozzájárulást a cég tulajdonában lévő terület és járda használatához.

A LESZ vezetője szerint bár a békés rendezvény nem irányult egyik cég vagy konkrét munkáltatói intézkedés ellen sem, a repülőtér kezelője vélhetően attól tartott, hogy spontán módon a dolgozók célkeresztjébe kerül. Hozzátette: a BA-nál is több száz embert érintő leépítést próbálnak végrehajtani, a maradók pedig havonta több tízezer forintos jövedelemcsökkenésre számíthatnak. A szakszervezetnek szándékában áll a közeljövőben megtartani a szombatra tervezett demonstrációt.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a BA senkinek nem engedélyez semmilyen demonstrációt a területén, sem szakszervezeti, sem politikai, sem gazdasági vagy egyéb célzatút. A repülőtéri rendben az is szerepel, hogy engedély nélkül nem lehet semmilyen rendezvényt tartani a repülőtér területén - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK